MINŐSÉG ÉS HŰSÉG
Művészet vagy tudomány a borkészítés?
Vagy talán a mesterember filozófiája?
Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együtt érző megértése szükségeltetik.
A Frittmann Testvérek Kft. borászata Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban található. A két testvér, Frittmann János, Frittmann István és a szűkebb családi kör 1987-óta munkálkodik, végez szőlész, borász és kereskedelmi tevékenységet.
Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink és a nagyszüleink is szőlőtermesztéssel foglalkoztak. A szülőktől örökölt családi birtok bővítésével jelentős pincészetté nőtte ki magát. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól, a két legifjabb fiú is borászatot tanul. Mindig is elsődleges célunk volt, hogy a térség kiemelt minőségű, legjobb szőlőfajtáiból állítsuk elő borainkat.
bővebben: http://www.frittmann.hu/