LP.HU:- Az új fejlesztésű ital mennyiben hasonlít a pálinkára, illetve lehet-e pálinkának nevezni? Ez nagy segítség lesz mind a rendszeresen autóval közlekedő, de társasági életet élő személyeknek, mind a protokolesemények szervezőinek, résztvevőinek amikor nem szeretnének alkoholt fogyasztani különböző okok miatt. A másik kérdésére válaszolva, hogy ez a termék nevezhető-e pálinkának, a válaszom, természetesen nem, mert nincs alkoholtartalma, azonban már folyamatban van a pálinka szó alapján a pálin szó bejegyzése, mely utal a valódi pálinka eredetre, vagyis arra, hogy a termék valódi Magyarországon termett gyümölcsből, lepárlással készített ital. Ezenkívül a hátcímkén jelölve lesz, hogy valódi pálinkából készített termék. forrásom a http://legjobbpalinka.hu/Friss-hirek/alkoholmentes-palinka.plink
Samu Itván:- Az alkoholmentes termékünk teljes mértékben pálinka alapú, a fejlesztés eredményeként egy olyan szeszmentes italt kaptunk, mely teljes mértékben tartalmazza a gyümölcs aromáit, a kisüsti pálinkák jellemzően karcos ízét, azonban a szesztartalmát teljesen ki tudtuk vonni, ezáltal a pálinkánk mindenki által fogyaszthatóvá vált.
LP.HU:- Mit várnak ettől a terméktől, miért gondolják, hogy sikeres lesz?
Samu István:- Több esetben felmerült már - saját baráti, családi körömben is - hogy egy-egy alkalommal, mikor ünnep, vagy valamilyen jeles esemény történik, az átlag magyar ember egy kis pohár felessel koccintana, azonban nem teheti orvosi okból, vagy mert egyszerűen még gépjárműbe kell ülnie. Ezeken az eseményeken sikeres lehet az újításunk, a termék mind állagában, kinézetében és illatában nemcsak hogy idézi, de szinte egy az egyben olyan, mint a valódi kisüsti pálinka. Ezenfelül tárgyaltunk egy alkohol-függőség leszoktatással foglalkozó szervezettel - nevet még nem mondanék - ahonnan azt a jelzést kaptuk, hogy szívesen kipróbálnák a leszoktatókúra alatt, hogy a pszihikai terhelés kevesebb legyen a gondozottakon.
LP.HU:- Az alkoholmentes pálinka gyártása miben különbözik a valódi pálinka gyártásától?
Samu István:- A pálinkakészítés teljesen ugyanúgy történik, mint a szesztartalmú pálinkánal, a kész kisüsti pálinka elkészülte után egy plusz eljárást vetünk be, melyet még nem részleteznék, a szabadalom védése még folyamatban van.
LP.HU:- Mikor kerülhet a boltokba az alkoholmentes pálin?
Samu István:- Reményeink szerint az engedélyeztetés, a termékvédelem és a szabadalom elfogadása nemsokára megtörténik. Mivel a pálin pálinkából készül, az engedélyezés után mintegy 3 héttel már kész palackozott termékeket tudunk szállítani.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.04.01. 13:50
Fából vaskarika ... :-)
Címkék: pálinka ital gyümölcsital
A Csurgómalom pálinkafőzde (www.csurgomalom.hu) és a Független Magyar Párlat Kisérleti Kutatóintézet (FÜMAPKK) le
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr141039716
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2009.04.02. 11:12:18
Köszönöm a cikk közlését! ;) Természetesen áprilisi tréfa.