Éremeső hullott Harcra | |||
A harci Brill Pálinkaház újabb nyolc terméke kapott elismerést. Az italokat az A Destillata hivatalosan Közép-Európa legnagyobb pálinka- és párlatversenye. Az eltelt években azonban nem hivatalosan a kontinens legnagyobb versenyévé, sőt, a hong kongi, argentin, ausztrál és új-zélandi versenyzők szereplése okán tulajdonképpen világbajnoksággá nőtte ki magát. És mint arról lapunk pénteki számában beszámoltunk: Magyarország idén is kiválóan szerepelt, bronzérmes lett összesítésben, akárcsak az elmúlt évben. Most a korábbi évektől eltérő, új és sokkal szigorúbb rendszerben bírált a zsűri, merthogy hibátlan pálinkát készíteni ma már sokan tudnak, így különlegesen jót kell készíteni az érmekért. A benevezett 19 magyar főzde közül a harci manufaktúra a negyedik legeredményesebb lett. Az összesített európai rangsorban a 35-45. helyen áll. Nem kétséges, hogy ezzel, illetve a korábbi eredményeket is figyelembe véve a Brill Pálinkaház a Höchste Qualität, azaz a "legmagasabb minőségű" főzdék kategóriáját képviseli. - A harci Brill manufaktúra 2000 óta fejlesztgeti nemespárlatait, így a 2004-től hivatalosan is hungarikum pálinkáit - mondta Nagyné Krizl Edit, a harci pálinkaház ügyvezetője. - Termékeinket lassan hat éve versenyeztetjük. A HunDeszten, az ausztriai Destillata-n illetve más hazai és nemzetközi megmérettetéseken elért eredményeinkkel együtt 91 érmünk van. A minőségi munkát nagyban megkönnyíti a 2005 őszén átadott főzde, mely nemcsak a törkölypálinkák, hanem különleges minőségű gyümölcspálinkák készítését is lehetővé teszi. A törkölypálinka készítés azóta a főzdénk védjegyévé vált. Jelenleg az országban mi rendelkezünk a legszélesebb és a legmívesebb törkölypálinka választékkal. A cég 1994 óta foglalkozik szeszesital-gyártással, palackozással, 2000 óta gyártunk pálinkákat. Nemes párlataink európai technológiával, de tradicionális magyar gondossággal készülnek - tette hozzá a cégvezető. A pálinkamester, Nagy Attila szaktudásával másokat is hozzásegít a minőségi pálinkák elkészítéséhez, hiszen a Brill Pálinkaház bérfőzést is vállal. Előzetes bejelentkezés után pedig arra is lehetőség van, hogy az érdeklődők a bajnok pálinkákat a helyszínen is megkóstolhassák. Nagyné Krizl Edit elmondta, az ital készítése szenvedélyükké vált. Hasonlóan a borkultúra terjedéséhez, a minőségi pálinka fogyasztására is egyre többen kaphatóak, és ebben a harci házaspárnak elévülhetetlen érdemei vannak. Érdemes ellátogatni hozzájuk és belekóstolni a pálinkák varázslatos világába! Májusra elkészül a Brill Pálinkaház új kóstolóterme Mind több étteremben kóstolhatók meg a legnemesebb pálinkák. A harci manufaktúra fontosnak tartja, hogy a legnívósabb borszaküzletekben és vendéglátó egységekben jelen legyen a termékeivel, valamint azt, hogy a pálinkaszerető közönség helyben, a vásárlás előtt a főzdében is megkóstolhassa a különlegesen finom nedűket, és megismerkedhessen a pálinkakultúrával. A hungarikum rajongóinak még egy jó hír: májusra elkészül a Brill Pálinkaház új kóstolóterme, ahol a vendégek a minőségű pálinkák élvezete mellett a pálinkával, illetve a pálinkához készült ételekből is ízelítőt kaphatnak. | |||
forrásom a http://www.tolnainepujsag.hu/index.php?apps=cikk&d=2009-03-22&r=1&c=730020 |