A mellrákot nem tartóztatja fel sem a vörös-, sem a fehérbor
Sem a fehér-, sem a vörös bor fogyasztása nem nyújt védelmet a nők számára a mellrák ellen - derült ki egy új tanulmányból. Ráadásul úgy tűnik, mindkettőnek negatív hatása van.
Polly Newcomb a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy eredményeik alapján a vörösbor nem csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, annak ellenére, hogy korábbi tanulmányok a vörösbor szív-védő hatásait írták le.
"Nem találtunk különbséget a fehér- vagy vörösbor fogyasztása és az emlőrák kockázata közt. Jótékony hatásokat sem figyelhettünk meg" - mondta Newcomb.
Valójában, azon nőknek, akik tizennégy vagy több pohár alkoholt isznak hetente, 24 százalékkal nagyobb az esélye emlőrákra, mint az absztinenseknek, mondták a kutatók.
"Amennyiben egy nő iszik, úgy azt mérsékelten kell tegye, egy pohárnál semmiképp sem többet naponta. És ha úgy dönt vörösbort fog inni, az azért legyen, mert szereti az ízét nem pedig mivel csökkenti a mellrák kockázatát" - mondta Newcomb.
Az eredmények 6327 emlőrákos és 7558 egészséges nővel készült, alkoholfogyasztási szokásaikat firtató interjú alapján készült.
forrásom a http://www.hazipatika.com/topics/daganatos/news?nid=22575;HPID=C5D0507E-A7BBA343-0086F1B0-D5E5F5C4