Allergiát okozhat a bor és a sör is
Mint azt a kutató az InfoRádióban elmondta, aki nincs tisztában azzal, pontosan mely élelmiszerekben van olyan komponens, amelyre ő allergiás, annál fejfájás, bőrkiütés, bőrpír jelentkezhet.
A többi mellett a hisztamin vagy a tiramin nevű molekulák azok, amelyek természetes alkotói számos élelmiszernek, és allergiás reakciót válthatnak ki. A többi mellett a húskészítményekben, például egyes felvágottakban, vagy sajtokban, vörösborban, sörben fordulhatnak elő.
A szakember elmondta azt is: különösen vigyázni kell egyes gyógyszerek, például az antidepresszánsok és az allergéneket tartalmazó élelmiszerek együttes fogyasztásakor, a hatás ugyanis ilyenkor felerősödhet.
Hozzátette: már elkészült egy olyan adatbázis, amely tartalmazza az allergén anyagokat tartalmazó élelmiszereket, a kutatócsoport most azon dolgozik, hogy ez az interneten is megtalálható legyen.
forrásom a http://inforadio.hu/hirek/eletmod/hir-262931