Nagytárkány–Szabolcsveresmart – Az elmúlt hét végén, a szlovákiai Nagytárkányban megrendezett V. Kisüsti pálinkaversenyen, térségünkből a Szabolcsveresmartiak, és a Fényeslitkei Kertbarát klub tagjai vettek részt. Benevezni 2x0,5 liter pálinkával lehetett.
Négyből kettő: veresmarti pálinkasikerek
 

veresmartiakdr. Pázmán FerencmeggypálinkaJuszku GáborkörtepálinkaBagin SándornarancspálinkaBagin Sándornébarackpálinka (2007), valamint Nagy Bélaszilvapálinka (2007), neveztek a versenyre.

A rendezők négy kategóriában hirdették meg a Kisüsti pálinkaversenytalmapálinka, borpárlat, egyéb és szilvapálinka. A versenyen végül is 51 palack, különböző évjáratú pálinkájaversenyzett a díjakért. A szabolcsveresmartiak, a négy kategóriából két kategóriában győztesként kerültek ki. A kisüsti szilvapálinkájávalNagy Béla első, Bagin Sándorné az egyéb kategóriában, barackpálinkájával szintén első helyezést ért el. A Fényeslitkei Kertbarátok egy harmadik helyezéssel tértek haza. Eddig az esemény híre, amiről Nagy BélaSzabolcsveresmart polgármestere tájékoztatott, hozzátéve, hogy ezek a pálinkák az önkormányzatuk tulajdonában lévő, pálinkafőzőben készültek.

105 éves épületben

– A felsorolt termékeink a szeszfőzdénk 400 literes főzőüstjében készültek – mondta Bagin Sándor, a főzde vezetője. Az épületet 1904–ben építették a veresmarti gazdák, hogy az ártéri gyümölcsösei (mely több száz hektár volt) termésének egy részét saját részükre kifőzhessék. A több mint száz éves épületet 2007–ben teljesen felújítottuk. Most már jó körülmények között végezzük munkánkat, s nálunk nagy gondot fordítunk, a végeredmény, a kisüsti pálinkaminőségére. Az elmúlt napok sikerein felbuzdulva, bizonyítva, hogy érdemes a még jobb minőségért dolgozni. Elgondolkodunk azon, hogy az elkövetkezendő időben, a különböző pálinka versenyeken részvételünkkel öregbítsük településünk, Szabolcsveresmart hírnevét.