Isteni finom: csirke sajtmártásban! Hozzávalók: 1 kb. 1,5 kg-os csirke ,2 dl csirkehúsleves, 3 dl száraz, fehérbor, 10 dkg vaj ,1 evőkanál lisz,10 dkg félkemény sajt, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, kakukkfű, őrölt szerecsendió, só, bors Elkészítési idő: 120 perc Hozzávalók:
1 kb. 1,5 kg-os csirke
2 dl csirkehúsleves (leveskockából is készülhet)
3 dl száraz, fehérbor
10 dkg vaj
1 evőkanál liszt
10 dkg félkemény sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
kakukkfű
őrölt szerecsendió
só
törött bors
Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Ízesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.
Egy kávéskanálnyi lisztet összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára keverjük, elegyítjük a lábasban levő mártással. Nagy lángon, állandóan keverve, beforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt 2/3 részét és szerecsendióval ízesítjük. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű! Levéve a tűzről apránként beledolgozzuk a tojások sárgájával összekevert tejfölt.
A mártással beborítjuk a hússzeleteket, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és egy kevés szerecsendióval. Forró sütőben ropogósra sütjük és rögtön tálaljuk. Nagy darabokban kisült burgonyával és párolt zöldségekkel körítsük.
forrásom a http://www.eletforma.hu/?r=783