A BOLYHOS CSALÁD PÁLINKAFŐZDÉJÉRŐL Újszilvás Pest megyében, Cegléd mellett helyezkedik el. 2003-ban itt építettünk egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő kisüsti pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, ahol a hagyományos magyar kisüsti pálinkafőzésnek megfelelően rézüstökben, kétszeres lepárlással főzzük a pálinkát. Családunk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általunk szabadalmaztatott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban és fahordókban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt teszünk az üvegekbe, majd erre töltjük a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érleljük. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A “gyümölcságy” a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja. 2001-ben vettünk részt először pálinkáinkkal nemzetközi pálinkafesztiválon, Gyulán, ahol már első alkalommal is a legmagasabb elismerésekben részesültünk. Ágyas szilvapálinkánk a Fesztivál fődíja mellett, Éfosz különdíjat és aranyérmet nyert. A további években számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtunk. A legnagyobb elismerést a 2004. április 16-18. között megrendezett Gyulai V. Nemzetközi Pálinkafesztiválon kaptuk, amelyen a Bolyhos Ágyas Szilvapálinka elnyerte a ‘Magyarország legjobb pálinkája 2004-ben’ címet, a Pénzügyminiszter fődíját. 2006-ban a legnagyobb elismerést az Ágyas Cserszegi Fűszeres Szőlő pálinkával nyertük el, amely Nagyarany díjat nyert, valamint a Magyar Pálinka Lovagrend 2006-os év Zászlóspálinkájának választotta. 2006. novemberében pálinkáink elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítést. Családunk célja, hogy minél több emberrel megismertessük és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a kisüsti pálinka. Ennek érdekében, megkezdtük a pálinkakóstolók szervezését, amelynek keretében lehetőség van az Újszilvásra látogatóknak, a pálinkafőzde megtekintésére, a kisüsti pálinkafőzés folyamatának megismerésére, ágyaspálinka kóstolására és vásárlására. Szeretettel várjuk pálinkafőzdénkbe! ELÉRHETŐSÉGEINK * Ügyvezető: Bolyhos Zoltán * Email cím: palinka@bolyhos.hu Honlap: forrásom a http://www.webkatalogus.eu/ajandek/2009/01/28/bolyhos-palinka.html
* Mobil: +36 / 20 / 941 - 20 - 77
* Telefon / Fax: + 36 / 53 / 587 - 510
* Cím: H-2768 Újszilvás, Bicskei út 34.
* Email cím: bolyhos.zoltan@bolyhos.hu
* Email cím: bolyhosne.zita@bolyhos.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.01.29. 09:15
A BOLYHOS CSALÁDi PÁLINKAFŐZDE
Címkék: reklám pálinka bolyhos pálinkafőzde
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr66909755
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.