Kanalazzuk a bort, és csettintsünk, ha ízlik!
A forralt bor fűszeres, pikáns zamata megihletett több amatőr és profi szakácsot is. Az egyik legfinomabb téli italból izgalmas édességeket is lehet készíteni - javasolja az egyik internetes boros portál.
A recept egyszerű: az elkészített forralt borba - amelyből nem hiányozhat a narancslé, a méz, a citromhéj és a szokásos fűszerek - az 5 percig áztatott zselatinlapokat bele kell tenni, majd boros üvegpoharakba vagy mini műanyag poharakba önteni és lehűteni. A dekoráció tejszínhab és csíkokra vágott vaníliarúd. A pohárban történő tálalás emlékeztet az alapanyag eredeti jellegére, és egyben mókás is, hiszen a bort így csak kanalazni lehet.
A forralt bort még tovább lehet gazdagítani, vagy ízlés szerint flambírozni, ha rummal bolondítják meg. Fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel is szokták főzni és kínálni. A narancsos bor különálló műfaj, kellemes, pikáns ital.
Maradék forralt bort kiválón fel lehet dolgozni muffinba, de ehhez fehér borból készített ital szükséges - írta az MTI.
A hegy levével készített sütemények ideje is most jött el: a boros tekercs, a boros narancsos vagy a tokaji torta a leghíresebb ilyen édességek.
forrásom a http://www.168ora.hu/dolcevita/kanalazzuk-a-bort-es-csettintsunk-ha-izlik-29932.html