Forralt bor recept
Már az ókorban is tudták, hogy bor nélkül a világ szürke és unalmasabb: bor kell a szerelmhez és a szerelmi csalódás elviseléséhez, a baráti beszélgetésekhez, bor mellett döntöttek háborúról és békéről, és bort ittak tiszteletre méltó őseink akkor is, ha semmi különös okuk nem volt rá.
Hozzávalók:
1 l vörösbor
5 dl víz
10 dkg cukor
1 rúd fahéj
5 szem szegfűszeg
Forralt bor készítése:
A bort felmelegítjük a vízzel, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Forrnia nem szabad! itomkarikákat is tehetünk további ízesítés céljából.
Tipp: Citromkarikákat is tehetünk a forralt borba további ízesítés céljából.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2008.12.18. 07:52
Forralt bor recept
Címkék: bor forralt bor recept
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr62829214
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
blizma 2008.12.18. 13:28:40
Na most akkor föltaláltuk a melegvizet.Az öt szegfűszeg egyébként sok.Elég 2-3 db.