Sikeres volt az első Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivál
A hűvös, esős november eleji időjárás ellenére rengeteg látogatót vonzott az első Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivál. Nem csoda, hiszen a finomabbnál finomabb pálinkakülönlegességek mellett pálinka kóstolóiskola, valamint számos neves fellépő – a Bagi-Nacsa humoristapáros, Charley, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, a Four Fathers, stb…– szórakoztatta az érdeklődőket.
A pálinkaházak törekedtek arra, hogy a pálinka kóstoltatás során megismertessék az érdeklődőkkel a pálinkák jellegzetességeit, az illatok és az ízek harmóniáját. A VIP sátor adott helyet a hagyományteremtő pálinka kóstolóiskolának, ahol a délutánok folyamán az érdeklődők szakavatott pálinkászoktól sajátíthatták el a pálinka kóstolás csínját-bínját.
„Örömmel tölt el, hogy mindegyik nap nagy számú, a pálinka iránt érdeklődő ember jött el a budapesti Városháza térre. Mindenki megtalálta azt, amit keresett. Természetesen a pálinkáké volt a főszerep, a hagyományos és a legtöbb ember által ismert barack és szilvapálinka mellett sokan csodálattal ízlelték a kevésbé ismeret nedűket is. A birs, a bodza, a málna pálinka iránt is nagy volt az érdeklődés. E nemes ital mellé rétest, kolbászt, sülteket is fogyaszthattak az érdeklődők, de megismerhették a kifejezetten pálinka hozzáadásával készült ételeket is. Nagy népszerűségnek örvendett az aszalt szilvával töltött csirkemell, melyet szilvapálinkás, vadas jellegű mártással „bolondítottak meg” a szakácsok” – mesélte Savanya Klára, a rendezvény szervezője.
Sokan nem tudják, hogy a pálinkát a főzés utolsó 10 percében ajánlott hozzátenni az ételhez. Ezen kívül természetesen az is gyakorlat, hogy pálinkával is lehet pácolni a húsokat. Müller Attila, az esemény egyik házigazdája nagy kedvelője a finom pálinkának, így külön örömöt jelentett számára, hogy nem csak ihatta, hanem „ehette” is kedvenc italát.
„Nagy megtiszteltetésnek éreztem, mikor felkértek, hogy a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivál egyik házigazdája legyek. Jó volt látni, hogy a pálinka egyre népszerűbb a magyar fogyasztók körében. Persze mindig hangsúlyoztam – sőt be is tartottam –, hogy a minőségi italt mértékkel fogyasszuk. Családias hangulat volt az eseményen, még a szemerkélő eső és a hideg sem számított, hiszen óriási sátor és kültéri fűtőtestek biztosították a zavartalan szórakozást. Emellett az is megtalálta a számítását, aki táncra akart perdülni, hiszen a délutánok és az esték során folyamatosan szólt a zene a színpadon” – újságolta Müller Attila a Cool TV műsorvezetője.
forrásom a FényPont-Média Produkciós Iroda
Juhász Regina Pinke Ákos T.: 70/231-2294 T.: 30/284-3723