Kínában hódít a kaktuszbor
Táplál, hidratál, energizál
Kínában a borászat még gyerekcipőben jár, ám újító szellem tekintetében köröket vernek a világra. Nincs az az elvetemült repülőborász, aki az alap- és adalékanyagok alkalmazásában ilyen kreatív ötletekkel merne előállni. Tudósítottunk már halborról (l. Pörl Halbor), aztán tigrisborról, és most itt a kaktuszbor. Ez utóbbi abban különbözik az előző kettőtől, hogy szőlőt is látott. Sőt, francia szőlőt. Egészen pontosan Languedoc vesszein érnek azok a fürtök, amelyeknek erjedt levét behajózzák az Anhui Cactus francia-kínai vegyesborászatba, ahol aztán 5 százaléknyi kaktuszdzsússzal dúsítják. Az így kapott vörös és fehér ital állítólag a kaktusz-ízű Camparira emlékeztet, és a jó arcápolókhoz hasonlóan táplál, hidratál és energizál. A borászat 2007-ben indult, de már az első évben egymillió palackos forgalmat ért el.
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/04/23/kinaban_hodit_a_kaktuszbor