Csutorás Ferenc egri borász elkészítette az Aranycsapat borsorozat második négy borát - tájékoztatta a borász az MTI-t.
Hidegkuti Nándornak ajánlott Tangót (cabernet franc és merlot házasítás, 2006), a Bozsik Józsefnek ajánlott Nagyanyagot (pinot noir és menoir házasítás, 2006), a Czibor Zoltánnak ajánlott Bal 1-est (cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasítás, 2006) és a Budai (II) Lászlónak ajánlott Vinum Rubrumot (zweigelt, blauburger, töppedt bíborkadarka, turán, pinot noir és cabernet franc együtt erjesztésével készült tradicionális vörösbor, 2006) a borász először Egerben, majd Budapesten mutatta be szakmai közönségnek. A fővárosi eseményen az Aranycsapat egykori tagja, Buzánszky Jenő ajánlotta a borokat.
A bemutatókon csapra verték a borsorozat utolsó négy borának hordómintáit is. Lantos Mihály 68 - kékfrankosa, Lóránt Gyula Meséje (szürkebarát, olaszrizling házasítás), Kocsis Sándor egri bikavérje és a 6:3 az idei év végén kerül forgalomba.
Az egri kóstolóra Magyarországra érkezett a Barcelonában élő ifjú Kocsis Sándor is.
Az első négy bor, a Délidő, mely egy, a Puskás Ferenc nevét viselő Olaszrizling, a 2006-os évjáratú Lyukalatti, mely Buzánszky Jenőnek ajánlott leányka, Grosics Gyula 2005-ös évjáratú superior bikavérje, valamint Zakariás József Szonett néven forgalomba került gyöngyrizling-cserszegi fűszeres házasítása 2007 augusztusában jelent meg a piacon.
A borsorozatot Csutorás Ferenc az Aranycsapat sikereinek tiszteletére és annak emlékére készíti el, hogy 1953 és 1956 között Puskás Ferenc és a borász nagyapja borozót üzemeltettek Budapesten. A tizenegy focista fotójával és sporteredményeivel illusztrált palackok négyes díszdobozban kaphatók.
Az 1933-ban alapított Csutorás családi pincészet kilenc hektáron törekszik a legjobb minőség és a tradicionális, Egerben őshonos fajtaszerkezet kialakítására. A szőlő nevelése szigorú hozamkorlátozással történik, a kék szőlő fakádakban erjed, innen kerülnek a vörösborok új tölgyfahordókba, évjárattól függően egy vagy két évig. A fehérborok szintén fahordókban érlelődnek, maximum egy évig.