A Szekszárd melletti Strázsahegyről származó vörösborokból két prémium fajtát is méltónak tartott a római La Pergola étterem neves sommelier-ja, Marco Reitano, hogy az itallapon szerepeltesse.
Kupa Enikő és Kovács Tibor birtokáról, annak is a Szent Gaál pincészetéből származó Passionata és a B verzió elnevezésű cabernet sauvignon karrierje azért is különleges, mert a La Pergola étterem a legjobb, háromcsillagos minősítéssel szerepel a nagy tekintélyű étteremajánló, a Michelin-katalógus oldalain, ilyen étterem pedig egész Olaszországban csak öt létezik.
A Michelin-katalógust a gumigyár hozta létre, utazók figyelmébe ajánlják azokat a helyeket, amelyeket bűn volna kihagyni, ha éppen arra jár az ember.
Ilyen megtiszteltetés nem sokszor ér magyar bort, így nem is csoda, hogy a házaspár boldogan koccintott a híressé vált nedűvel a hatalmas sikerre.
forrásom a http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=96995
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2008.03.29. 20:01
Szekszárd >>> Strázsahegy >>> Szent Gaál
Címkék: szekszárd olaszország bor szent gaál kovács tibor
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr29402400
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.