Az AndesWines nemzetközi bormagazin, amely hét nyelven küldi hírlevelét a világ minden tájára, a napokban "A furmint: a szárazak sikerének előszelei fújnak"címmel közöl hosszabb, több fotóval illusztrált írást.
A Dr. Kosárka József borakadémikus, santiagoi nagykövet által írt cikk beszámol azokról a dicsérő szakírói megállapításokról, amelyek az utóbbi időben a külföldi sajtóban jelentek meg erről a hungarikumról, illetve több tokaji borászat (Oremus, Királyudvar, Royal Tokaji, Demeter, Patrícius) egy-egy jól sikerült termékéről, valamint idéz Szepsy Istvánnak erről a fajtáról kifejtett véleményeiből. Emellett bemutatja a szőlőfajtát és annak a tokaji borok készítésében játszott főszerepét, továbbá kitér arra is, hogy a kedvező termőhelyi adottságoknak köszönhetően a somlói borvidéken is komoly hagyományai vannak a művelésének és napjainkban is szép borok készülnek belőle (Györgykovács, Kreinbacher, Fekete, Tornai).
A spanyol nyelven megjelent cikk itt olvasható.
forrásom a http://bormarketing.hu/index.php?page=news&newsid=466&l=1