A zsűrit lenyűgözték a remekebbnél remekebb magyar párlatok, ennek eredményeként főzdéink 107 érmet hoztak haza.
Az egyik legjelentősebb európai párlatverseny évek óta egyre népszerűbb a hazai pálinkafőzdék körében, ebben az évben tizenhat főzde vett részt a megmérettetésen. A jeles szakemberekből álló zsűri összesen három kategóriagyőztes címmel, 8 aranyéremmel, 50 ezüstéremmel és 46 bronzéremmel jutalmazta a magyar párlatokat.
A magyar „Nemzetgyőztes” vagyis a legjobb magyar pálinkafőzde címet a györkönyi Vitalis Kft. nyerte, az Agárdi Pálinkafőzde és a boldogkőváraljai Bestillo előtt. Márton János pálinkamester Márton és Lányai Irsai Olivér Special Reserve 2006-os szőlőpálinkája „Az év pálinkája” címet is begyűjtötte, ráadásul a Vitalis Kft. bekerült abba 16 fős elit mezőnybe, akik a legtöbb díjat kapták.
Kategóriagyőztes lett a Prekop Pálinkafőzde birspálinkája, a Győri Likőrgyár Zrt. kávélikőrje, aranyérmet kapott még a Zsindelyes Pálinkafőzde berkenyepálinkája, az Agárdi Pálinkafőzde Syrah törkölypálinkája.
A Várda-Drink Zrt. bodzapálinkája, a Bestillo 2007-es Sárgamuskotály seprő párlata, a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra hordóban érlelt cigánymeggypálinkája, a Vitalis barackpálinkája és a Treffpunkt GAR 2000 Kft. 55%-os Irsai Olivér szólőpálinkája illetve levendula párlata.
forrásom a http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=212578