10 szem burgonya
15 dkg rokfort sajt
5 dkg vaj
1 csokor snidling
só, bor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és tepsibe tesszük. A tetejét bevagdossuk, s a vájatokba vajat tesszünk, illetve reszelt sajtot. A burgonyákat egyenként így becsomagoljuk alufóliába, s sütőbe tesszük 45 percre 200 fokon, hogy jól átsüljön. Mikor megsült, villával megnézzük, hogy eléggé megpuhult-e a krumpli. Miután kivettük és kicsomagoltuk, a maradék sajtot a tetejére reszeljük és így fedetlenül visszatesszük pár percre, hogy ráolvadjon a sajt. Ha elkészült, meghintjük a felaprított snidlinggel és tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
forrásom a http://www.holgyforum.hu/otthon.asp?tid=12&stid=69&NewsId=28045