Nyáron, a nappali nagy meleg után, estére egész kellemesen lehűl a levegő és Santiago éttermeiben - a déli sörözéseket követően - vacsoraidőben többnyire már bor kerül az asztalokra.
Ezek döntően a helyi borászatok elég jó minőségű termékei, de az elmúlt napokban több hasonló magyart szintén kóstolhattak a helyi borbarátok, ugyanis két népszerű vendéglátóhelyen is sor került bemutatásukra.
Gál Helga, a Vinum Primatis szakmai igazgatója a Magyar Nagykövetség szervezésében a Baco és az Emilio éttermekben egy-egy borbaráti, valamint szűkebb szakértői kör részére tartott kóstolót. Ezeken tájékoztatást adott a prímási borrend és a gazdasági társaság létrehozásának előzményeiről, céljairól és a borok kiválogatásának szempontjairól. Az első magyar női sommelier által szakavatott kommentárok kíséretében bemutatottak sorában közülük a tokaji Patricius és Béres pincészetek 2006-os Furmintja, illetve 2003-as 6 putttonyos Aszúja kapott helyet, amelyek mellett a részvevők az Apátsági, az Árvay, a Gál Tibor, a Heimann, a Konyári, a Kreinbacher, a Malatinszky és a Vincze borászatok kínálatának reprezentánsaival ismerkedhettek még meg.
Az előbbi rendezvénnyel kapcsolatban a PlanetaVino online bormagazin Fórum rovatában három hozzászóló is kifejti - meglehetősen kedvező - véleményét, amelyek itt olvashatók (Catando Vinos, Tokaj és Vinos Húngaros címszavak alatt).
forrásom a http://bormarketing.hu/index.php?page=news&newsid=400&l=1