Borértő képzés a Gundelben |
Mindenkit szeretettel várunk borismereti és borgasztronómiai tanfolyamunkra, aki a bort szereti, aki nem csak megízlelni, de megismerni is szeretné a magyar borokat, borvidékeket, borászokat, a borkészítés alapjait, a borfogyasztás, borélvezet apró titkait.
Három héten át heti egy alkalommal hétköznap, vagy szombaton délután 3-3 órában kerül sor a borongolásra, mely során a résztvevők megismerhetik a magyar borokat és borvidékeket, valamint a borkészítés alapjait. Lehetőség nyílik arra, hogy a "leendő" sommelier jelöltek átfogóbb képet kapjanak a bor és gasztronómia meghatározó kapcsolatáról, az ízek különleges harmóniájáról. A világ néhány híresebb bortermelő országából kiválasztott borokkal, jellegzetes szőlőfajtákkal is megismerkedhetnek a tanfolyam hallgatói. Az érdekes előadásokat borkóstolók kíséretében, a Gundel étterem sommelier-jének tolmácsolásában hallgathatják a résztvevők.
Tematika:
· Magyarország történelmi borvidékei és szőlőfajtái
· A borkóstolás alapjai, borkóstoló
· Borkészítési technológiák
· A bor és a gasztronómia
· Pezsgők
· Jellegzetes szőlőfajták és boraik a világ néhány
híresebb bortermelő országából
A boregyetem elvégzése után, az negyedik alkalommal záró bankettre várjuk a végzős hallgatókat, ahol a tanfolyam legjobb boraiból, és az azokhoz komponált ételekből álló borvacsorát fogyasztják el.A részvételi díj 36 500 Ft, mely magában foglalja a kóstolt borok, borkorcsolyák, az írásos anyag, valamint a záróvacsora árát is. A záró alkalomra a hallgatókat partnerük is elkísérheti, a vendégeknek számára a vacsora ára személyenként 10 000 Ft. A tanfolyam és a záróvacsora helyszíne az 1894 Borvendéglő.
Várjuk Önt sok szeretettel!
További információ - Tel.: (36-1) 468-40-52 e-mail: borvendeglo@gundel.hu
2008. február 7-én induló Boregyetem jelentkezési lapja itt letölthető.