Hungária Grand Cuvée Rouge
száraz vörös minőségi pezsgő 0.75 Liter 12%
2590 Ft br.
A legjobb magyar vörös pezsgő. Nemcsak ízét, bordóba hajló színét is csodálhatjuk
A pezsgõ elõállításához teljesen egészséges, könnyû, tiszta ízû, finom zamatú, erõteljes illattal nem rendelkezõ, inkább semleges jellegû, minden töltéskor azonos minõségû és összetételû bor szükséges, amit csak házasítással lehet létrehozni. Ez az alapbor, franciául cuvée. A következõ lépés az alapbor újraerjesztése zárt térben úgy, hogy a keletkezõ széndioxid ne tudjon eltávozni belõle. A borhoz cukrot kell hozzáadni, melyet általában borban feloldott cukorral, úgynevezett tirázs likõrrel végeznek. Az erjesztéshez cukron kívül még élesztõ is szükséges.
A pezsgõ lezárva, 14 °C körüli hõmérsékleten, fekvõ helyzetben, 3-4 hónapig ugyanabban a palackban erjed és érlelõdik, mint amelyben késõbb forgalmazzák. Az érlelés után a palackban lévõ üledéket (seprõt) a pezsgõmesterek rázóállványon, szakavatott mozdulatokkal a dugóra rázzák, majd a palack nyakrészét –25 °C-os sóoldatba merítik. Az így keletkezett jégdugót a seprõtlenítés (degorzsálás) során a belefagyott seprõvel együtt kilövetik. Ezután a pezsgõ végleges cukortartalmát expedíciós likõrrel beállítják, a palackot parafadugóval és drótkosár ral lezár ják, címkézik, végül csomagolják.
2299 Ft br.
A Méthode Transvasée egy különleges pezsgőkészítési mód. A kiváló alapborok és a klasszikus eljárás eredményeképpen a TÖRLEY Sec pezsgő a legigényesebb, száraz pezsgőket kedvelő ínyencek igényét is kielégíti. A több mint egyéves, nagy gonddal végzett eljárásnak a Magnum palackokban történő erjesztésnek és érlelésnek köszönheti ez a pezsgő kiváló íz- és illatkomponenseit, különleges minőségét.
A pezsgõ elõállításához teljesen egészséges, könnyû, tiszta ízû, finom zamatú, erõteljes illattal nem rendelkezõ, inkább semleges jellegû, minden töltéskor azonos minõségû és összetételû bor szükséges, amit csak házasítással lehet létrehozni. Ez az alapbor, franciául cuvée. A következõ lépés az alapbor újraerjesztése zárt térben úgy, hogy a keletkezõ széndioxid ne tudjon eltávozni belõle. A borhoz cukrot kell hozzáadni, melyet általában borban feloldott cukorral, úgynevezett tirázs likõrrel végeznek. Az erjesztéshez cukron kívül még élesztõ is szükséges.
Méthode Transvasée, palackban erjesztett és érlelt pezsgõ
A pezsgõ 1,5 literes, úgynevezett „magnum” palackokban erjed és érlelõdik. A zárt rendszerû, hûthetõ, nyomásálló tartályba ürítés és a cukortartalom végleges beállítása után a seprõt szûréssel távolítják el. Ezután az újbóli palackozás során a kereskedelmi forgalomba kerülõ palackokba töltik a pezsgõt.
2300 Ft br.
forrásom a www.italnet.hu
A pezsgõ lezárva, 14 °C körüli hõmérsékleten, fekvõ helyzetben, 3-4 hónapig ugyanabban a palackban erjed és érlelõdik, mint amelyben késõbb forgalmazzák. Az érlelés után a palackban lévõ üledéket (seprõt) a pezsgõmesterek rázóállványon, szakavatott mozdulatokkal a dugóra rázzák, majd a palack nyakrészét –25 °C-os sóoldatba merítik. Az így keletkezett jégdugót a seprõtlenítés (degorzsálás) során a belefagyott seprõvel együtt kilövetik. Ezután a pezsgõ végleges cukortartalmát expedíciós likõrrel beállítják, a palackot parafadugóval és drótkosár ral lezár ják, címkézik, végül csomagolják.
Törley Sec
0.75 liter száraz minőségi pezsgő
2299 Ft br.
Kiváló minőségű, Magnum palackban erjesztett száraz pezsgő.
A Méthode Transvasée egy különleges pezsgőkészítési mód. A kiváló alapborok és a klasszikus eljárás eredményeképpen a TÖRLEY Sec pezsgő a legigényesebb, száraz pezsgőket kedvelő ínyencek igényét is kielégíti. A több mint egyéves, nagy gonddal végzett eljárásnak a Magnum palackokban történő erjesztésnek és érlelésnek köszönheti ez a pezsgő kiváló íz- és illatkomponenseit, különleges minőségét.
A pezsgõ elõállításához teljesen egészséges, könnyû, tiszta ízû, finom zamatú, erõteljes illattal nem rendelkezõ, inkább semleges jellegû, minden töltéskor azonos minõségû és összetételû bor szükséges, amit csak házasítással lehet létrehozni. Ez az alapbor, franciául cuvée. A következõ lépés az alapbor újraerjesztése zárt térben úgy, hogy a keletkezõ széndioxid ne tudjon eltávozni belõle. A borhoz cukrot kell hozzáadni, melyet általában borban feloldott cukorral, úgynevezett tirázs likõrrel végeznek. Az erjesztéshez cukron kívül még élesztõ is szükséges.
Méthode Transvasée, palackban erjesztett és érlelt pezsgõ
A pezsgõ 1,5 literes, úgynevezett „magnum” palackokban erjed és érlelõdik. A zárt rendszerû, hûthetõ, nyomásálló tartályba ürítés és a cukortartalom végleges beállítása után a seprõt szûréssel távolítják el. Ezután az újbóli palackozás során a kereskedelmi forgalomba kerülõ palackokba töltik a pezsgõt.
Hungária Extra Dry
extra száraz minőségi pezsgő 0.75 Liter 12%
2300 Ft br.
Különlegesen száraz, tartózkodó, komoly
Hogy célszerű kibontani egy pezsgősüveget a szakirodalom szerint? Hát így: "Könnyebb a pezsgősüveg drótkosarának vagy kengyelének lebontása, és a dugó sem repül ki váratlanul, ha az üveget közben kb. 45 fokos szögben oldalra döntjük. A kupakot körbeszakítva, tekerjük ki a kosarat rögzítő huzal hurokját, és lazítsuk meg a kosár lábait.
Ellenőrizzük, hogy a dugó nem nyomul-e kifelé a palackból. Ha a dugó kimozdult, tenyerünkkel szorítsuk le a kupakot, a kosarat, majd mindhármat egyszerre, lehetőleg lassan távolítsuk el. Ha rendben van a palackban a dugó, akkor egyszerre vegyük le a kosarat és borítókupakját. Fogjuk meg egyik kezünkkel a palack testét, a másikkal a dugót úgy, hogy hüvelykujjunk a dugó fölé kerüljön, a többi pedig a palack nyakát szorítsa.
Fordítsuk el, döntsük meg az üveget, hogy zaj nélkül távolíthassuk el a dugót.
Ha a dugó nem mozdul, egyik kezünkkel fordítsuk el újra a palackot, most az alját átfogva. Ha így sem érnénk el eredményt, úgy dugóemelővel segítsük a dugó eltávolítását. "
Ellenőrizzük, hogy a dugó nem nyomul-e kifelé a palackból. Ha a dugó kimozdult, tenyerünkkel szorítsuk le a kupakot, a kosarat, majd mindhármat egyszerre, lehetőleg lassan távolítsuk el. Ha rendben van a palackban a dugó, akkor egyszerre vegyük le a kosarat és borítókupakját. Fogjuk meg egyik kezünkkel a palack testét, a másikkal a dugót úgy, hogy hüvelykujjunk a dugó fölé kerüljön, a többi pedig a palack nyakát szorítsa.
Fordítsuk el, döntsük meg az üveget, hogy zaj nélkül távolíthassuk el a dugót.
Ha a dugó nem mozdul, egyik kezünkkel fordítsuk el újra a palackot, most az alját átfogva. Ha így sem érnénk el eredményt, úgy dugóemelővel segítsük a dugó eltávolítását. "
forrásom a www.italnet.hu