bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.11.05. 11:42
Recept: Törkölytüzes Szürkemarhatokány Vargányás Csuszatésztával
Címkék: nyúl bor recept szőlő szél fiai töröly
Szólj hozzá! · 1 trackback
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr25218962
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: scraping proxy 2019.01.27. 04:49:04
Soko - i thought i was an alien full album torrent - chiebrasterod
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Íme a "Törkölytüzes Szürkemarhatokány Vargányás Csuszatésztával" nevű ételünk receptje.
Előkészítés:
Dijoni mustárban frissen őrölt vegyes borsot,zúzva fokhagymát, rozmaringot,citromos kakukkfüvet elegyítek, az egészben hagyott,tisztított hátszínt ezzel vastagon bedörzsölöm, tároló edénybe teszem, olajjal leöntöm, és hűtőben egy hétig érlelem.
Felhasználáskor a húst vékonyra csíkozom, és kevés forró vajon, minden egyéb fűszer nélkül (só sem kell hozzá) vegyes erdei gombák és vágott petrezselyem hozzáadásával hirtelen megsütöm. Dobunk rá bőven olasz gorgonzola sajtot és felöntöm egy kis szőlőpárlattal, amivel azt meggyújtva, a sajtot ráflambírozzuk a húsra.
Ha nincs otthon finomított törköly, akkor finom konyak is alkalmas a célra, de a húzós, kesernyés törkölypálinka kerülendő, mert tönkreteszi az étel ízét. A ráolvasztott sajttal a húst még összepárolom, kevés tejszínnel és kevés rizling válogatás borocskámmal beállítomk a mártás sűrűségét.
Közben vékonyra szelek jóféle vargányát, szálasara vágok hozzá egy kis mediterrán fehér hagymát, vajon megpirítom, aprított petrezselyemmel, és néha meglocsolom egy kevés fehér borral (Szél Fiai Cellárium, Olaszrizling Válogatás ) 2006) majd teljesen lepirítom. Ha kész, akkor tejszínnel és a rizling borommal összepárolva készítek egy vargányás tejszínes boros öntetet.
A kifőtt csuszatésztát kicsinty megpirítom kockázozz és kisütött füstölt kolzsvári szalonna zsírjában, szigorúan a szalonnával együtt, majd amikor kész, összeforgatom a vargányás tejszínes boros önetettel, hogy jó tocsogós, szószos legyen.
E mellé tálalom a a törkölytüzes tokányt, és minő GASZTORBRUTALITÁS, ehhez a jóféle étekhez én a 2006-os Szemelt Olaszrizling boromat kortyolgatom....
Ha ez a bor nem elérhető, akkor válasszunk hozzá testes, kishordós érlelésű, ásványos, fűszeres és karakteres fehérbort, példáúl Bussay Szürkebarát Válogatás 2005 (nem édeskés), vagy Figula Rizling vagy Szürkebarát Válogatást 2002-ből. Nálam még van belőle...
Jó Étvágyat Kíván a Gazda, Tibor apátok