Pálinkaivással kezdődött a kolbászfesztivál
A fiatalember nem volt rest és jót kortyolt a disznókörömbe töltött pálinkából. A disznóvágások hagyományőrző mozzanatával szombaton délelőtt el is kezdődött az immáron 11. Csabai Kolbászfesztivál.
Bár a várt kolbászgyúrást majd csak hétfőn délelőtt rendezik a megyeszékhely sportcsarnokában, már az első nap is bővelkedett érdekességekben. Az Alberti család: Pál, Béla és László kiegészülve rokonukkal, Knyihár Jánossal hamisítatlan disznótort rögtönzött a szép számú érdeklődő előtt. A csapat a disznóperzseléstől a bontáson át a kolbász- és toroskáposzta készítésig mutatta be a feldolgozás teljes menetét.
Eközben a sportcsarnokban a nyugdíjas klubok színvonalas műsorai szórakoztatták a megjelenteket, míg az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításon kétezer négyzetméteren több, mint hetven cég mutatta, mutatja be termékeit. Szombat este hivatalosan is megnyitotta a fesztivált Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.
forrásom a beol.hu és P. G.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.10.20. 19:37
Pálinkaivással kezdődött a kolbászfesztivál
Címkék: pálinka gasztronómia pálinkafesztivál kolbász kolbászfesztivál
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr69202329
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.