
A fiatalember nem volt rest és jót kortyolt a disznókörömbe töltött pálinkából. A disznóvágások hagyományőrző mozzanatával szombaton délelőtt el is kezdődött az immáron 11. Csabai Kolbászfesztivál.
Bár a várt kolbászgyúrást majd csak hétfőn délelőtt rendezik a megyeszékhely sportcsarnokában, már az első nap is bővelkedett érdekességekben. Az Alberti család: Pál, Béla és László kiegészülve rokonukkal, Knyihár Jánossal hamisítatlan disznótort rögtönzött a szép számú érdeklődő előtt. A csapat a disznóperzseléstől a bontáson át a kolbász- és toroskáposzta készítésig mutatta be a feldolgozás teljes menetét.
Eközben a sportcsarnokban a nyugdíjas klubok színvonalas műsorai szórakoztatták a megjelenteket, míg az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításon kétezer négyzetméteren több, mint hetven cég mutatta, mutatja be termékeit. Szombat este hivatalosan is megnyitotta a fesztivált Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.
forrásom a beol.hu és P. G.