

A középkorra már tekintélyes bortermelő nemzeté váltunk. Hegy- és síkvidéki szőlőink gyöngyöző leve pedig, Európa szinte összes fejedelmének asztalán megtalálható volt. Rákóczi fejedelem pincéjéből ajándékba küldött tokaji bor, a környező országok uralkodói köreiben, kivételes és igen nagyra becsült italnak számított.




A rang kötelez, ezért óvjuk szőlőfajtáinkat, gondos gazda módján műveljük szőlőskertjeinket, a borkészítés tudományát pedig, önzetlenül oltsuk bele és örökítsük át a következő generációra!

Ahhoz hogy boraink, illat- és aromaanyaginak legharmonikusabb összetétele kialakulhasson, szakszerűen kezelt hordó és megfelelő hőmérsékletű pince szükséges.
A bor tárolására legalkalmasabbak az állandó hőmérsékletű, 12-14 °C-os, szagoktól mentes pincék. A szürkésfekete nemespenész kivételével, semmilyen penésztelepet ne tűrjünk meg borunk környezetébe!

A képeken bemutatott tárlóelemek égetett kerámiák, vagy házilagosan elkészíthető betonelemek. A belőlük építhető polcrendszerek kívánság szerint alakíthatók, és bármikor bővíthetők. A példák szerinti borospincék nem csupán mellékhelyiségei otthonainknak, hanem azok fényét hívatottak növelni a hozzánk látogató barátaink és ismerőseink szemében.
A borospince legyen a gazda névjegye, és méltón képviselje borának kitűnő minőségét és felülmúlhatatlan zamatát!
Egészségünkre!
forrásom a lakberendezes.hu
Horváth Tamás
horvath.t@lakberendezes.hu