Az Agárdi Pálinkafőzdében a tokaji aszú törkölyét olyan zempléni tölgyfahordóban érlelik, amelyben előtte tokaji aszút tartottak. Az érlelés során az ital magába szívja a hordó zamatát, aranybarna, illatos lesz, érezni benne az összezúzott szőlőmag fanyar olaját is. Utóíze diós.
A különleges pálinkához a magyar piac legismertebb szivarkereskedője különleges szivart ajánlott, méghozzá egy dominikait, amely lágyabb ízű dohányból készül, borítóleveleit pedig ecuadori ültetvényeken termelik.
Az Agárdi Szivar aszútörköly-pálinka limitált mennyiségben készült: az 1400 darabos tételből kevesebb, mint ezer palack kerül kereskedelmi forgalomba. A pálinkafőzdében évente 80 ezer palack pálinkát bocsátanak forgalomba, ezt a számot két éven belül másfélszeresére kívánják növelni - áll a cég közleményében.
(MTI)