Szenzációs TCA-szkenner
A New Jerseyben található Crystal Springs szabadidő központ tulajdonosa, Gene Mulvihill 50 000 palackos borgyűjteménnyel rendelkezik. Érthető módon megfordult a fejében, hogy milyen jó volna a palackok fölnyitása nélkül tudni, melyik oxidált vagy éppen dugós. Mivel a cashflow engedte, kiállított egy csekket a University of California Davis (UCD) kutatóinak, hogy ráérő idejükben járjanak utána, van-e gyakorlati esély a borgyűjtők álmának megvalósítására. Lett. A UCD vegyészei 2003-ban először egy MRI-technológián alapuló, az oxidációt kimutató borszkennert fejlesztettek ki. Mostanra elkészült a dugósság okaként nyilvántartott triklór-anizol (TCA) kiszimatolására alkalmas berendezés is. A vizsgálat maximum húsz percet vesz igénybe, és valószínűleg forradalmi változást fog hozni a borkereskedelemben. (És alighanem őrületbe kergeti az aukciósházakat.)
forrásom a www.alkoholista.blog.hu