Rövid ital, hosszú kolbász
Pálinka és Kolbászfesztivált rendeznek október 5. és 7. között a Budai Várnegyed Savoyai teraszán.
A két hungarikum első közös fesztiválján 15 pálinkafőzde és 10 kolbászkészítő mutatja be portékáit. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerjék a magyar pálinkák és kolbászok valódi értékeit, azok több évszázados hagyományát, különleges receptjeit.
A szervezők az ígérik: aki ellátogat a háromnapos rendezvényre megtudhatja miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kapnak miként különböztethetik meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket.
A pálinkafőzdék is szívesen adnak jó tanácsot, hogy miként különböztethetők meg a pálinkák a hasonló szeszesitaloktól.
A gasztronómiai kínálaton túl számos zenei rendezvény biztosítja a fesztiváli hangulatot. A főszerepe az utcazenéé lesz, amelyről a Veszprémi Utcazenei Kavalkád fellépői, szakmai- és közönségdíjas zenekarai gondoskodnak, de koncertet ad Váczi Eszter és Palya Bea is.
forrásom a STOP
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.09.23. 19:19
Rövid ital, hosszú kolbász
Címkék: pálinka buda gasztronómia pálinkafesztivál
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr13174500
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.