Hozzávalók: |
Elkészítés: A fél citrom vékonyan lehámozott sárga héját, a mozsárban szétnyomott (nem megtört) fahéjat és a szegfűszeget 1 dl vízben 8-10 percig forraljuk, és hozzászűrjük a borhoz, a többi vízzel együtt. A bort felforraljuk. Egy akkora lábasban, amelyre ráillik a habverőüst, vizet forralunk, de csak annyit, hogy az üst ne érjen bele a forrásban levő vízbe, csak gőzt kapjon. Az egész tojásokat habüstben a cukorral és liszttel, habverővel hidegen simára keverjük, és hozzászűrjük a citrom kipréselt levét. A forrásban levő bort vékony sugárban, erőteljes keverés közben hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz. A habüstöt a gőz fölé állítjuk, és állandóan, erőteljesen verjük habverővel, amíg az egész tömeg habos nem lett. Akkor azonnal levesszük a gőzről, még 1-2 percig verjük, és csészébe tálalva, azonnal fogyasztjuk. Megjegyzés: A receptet Bubu küldte. Köszönjük! forrásom a mindmegette.hu |
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.09.01. 19:46
Recept: Illatos borleves
Címkék: recept borleves
Illatos borleves
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5154930
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.