Borkorcsolya franciásan
Hogy minden vacsoravendégünk megnyalja mind a 10 ujját, barackos- mandulás bruschettát fogunk készíteni olvasztott Brie-vel.
Hozzávalók: egy franciakenyér vagy nagyobb bagett, 3 evőkanál olivaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál felaprított friss rozmaring, negyed kg sárgabarack (lehet befőtt is), fél teáskanál finomra reszelt citromhéj, 20 dkg vékonyra szelt érett Brie sajt, harmad csésze kissé megpirított, felaprított mandula
Elkészítés: Vágjuk fel a kenyeret átlósan 1,5 cm-es szeletekre. Keverjünk össze az olivaolajat, az apróra vágott fokhagymát és a rozmaringot, majd kenjük be vele a bruschetták egyik oldalát. Grillezzük meg a falatkákat 5 percig direkt közepes láng felett, vagy amíg aranybarna színűek és ropogósak nem lesznek, majd fordítsuk meg őket. Keverjük össze a befőttet a reszelt ciromhéjjal, majd pakoljuk rá a kenyérkék olajos felére, ezután tegyük rá a Brie szeleteket is, és szórjuk meg mandulával. Az egészet grillezzük további 3 percig, vagy amíg a sajt el nem kezd ráolvadni a barackra. Azon melegében tálaljuk.
forrásom a holgyforum.hu (MSN)
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.09.01. 19:43
Recept: Borkorcsolya franciásan
Címkék: bor recept borkorcsolya
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr22154928
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.