Úszhatunk a boros programokban szeptemberben
A Magyar Turizmus Zrt. egy tavalyi felméréséből egyértelműen kiderült, hogy a színvonalas gasztronómiai programok - megfelelő promóció segítségével - tömegeket képesek megmozgatni. Ennek szellemében több boros programra is sor kerül szeptemberben a fővárosban és vonzáskörzetében.
A Magyarország 22 borvidékének szőlőterméséből készült kiváló minőségű borok népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. minden évben több kampányt is szervez. A 2006-os évet teljes egészében a bornak és gasztronómiának szentelte, az idei évben pedig többek között a Nyitott Pincék Napjai akcióval hívta fel a figyelmet a magyar pincékre és borokra. A "Nagy Ízutazás 2006" kampányév során mintegy 50 százalékkal emelkedett a gasztronómiai jellegű programok, fesztiválok látogatottsága.
A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál 2007 szeptemberében már tizenhatodik alkalommal várja a borok és pezsgők kedvelőit. A szeptember 5-től 18-ig tartó eseménysorozat mára Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvényévé és összművészeti fesztiváljává nőtte ki magát.A Borfesztivál leglátogatottabb programját, a Borkiállítás és Vásárt (2007. szeptember 5-9.), nyolc éve az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Budai Várban rendezik. A központi helyszínen az idei évben 15 ország 220 borászata mutatkozik be, mintegy 3300-féle bort kínálva az érdeklődőknek. A szüreti hangulatra áhítozóknak érdemes ellátogatniuk a Skanzenbe, Szentendrére szeptember 8-9-én. A Teli a puttony - Szüreti sokadalom elnevezésű rendezvény ideje alatt szőlőpréselés, madárijesztő-készítés, felnőtteknek finom borok, gyerekeknek zamatos must, kézműves bemutatók, vásári komédia és szüreti felvonulás várja az érdeklődőket!
forrásom a Menedzsment Fórum