Itt készítjük Európa legjobb pálinkáját
2007-08-27
Zamárdi - Bárki megnézheti, hogyan készülnek Európa legjobb pálinkái Zamárdiban.
- A látvány-pálinkafőzőben valamennyi folyamatát szemmel kísérheti a látogató, hogy hogyan készülnek a százszázalékos gyümölcsből főzött magyar párlatok - mondta Pusztai Árpád, az üzem vezetője. - A vilmoskörte-, a sajmeggy-, valamint madárberkenye-pálinkánk nyerte el a Destillata verseny zsűrijének tetszését. Idén ringlószilvából is készítünk párlatot - mondta a szakember.
Az orvosok szerint a pálinka mértékletes fogyasztása bizonyítottan gyógyhatással van a szív- és érrendszeri betegségekre, valamint egyes emésztőszervi betegségekre, és az idegrendszer és memória karbantartására is kedvező hatással van. Az ínyencek a százszázalékos gyümölcsből készült pálinkát 18-20 fokon fogyasztják, így a legintenzívebbek az illat- és zamatanyagai a nedűnek.
forrásom a blikk.hu + a N. Cs.