| ||||||
Milyen ételhez milyen bort? Sokan ismerik a régi, bevált étel-ital párosítási szabályt: "Fehérbort halhoz, fehér húsokhoz, vörösbort a vörös húsokhoz." Ez a szabály már nem olyan általános érvényű, mint korábban volt, ezért segítünk az eligazodásban. konyhaművészetben (...) bekövetkezett számos változás között az ételek mindennél nagyobb komplexitása okozz a legnagyobb gondot a borválasztásban. Íme, néhány támpont (nem szabály): 1. Nem a szín a lényeg 2. A íz intenzitása alapján válassz 3. Az ellentétek vonzzák egymást 4. Tájjellegű ételekhez kínálj tájjellegű bort 5. Egyszerű bor bonyolult ételhez 6. Rafinált bor egyszerű ételhez 7. Az érték is mérték 8. A pezsgő szinte mindenhez illik 9. A rosé is szinte mindenhez illik 10. Bort az alkalomhoz 11. Vörösbor halhoz 12. Fehérbor marhahúshoz 13. Olcsóbb borok mellé sajtot 14. A gyümölcs és a bor "üti egymást" 15. A bor és a csokoládé nem illik egymáshoz (Részlet Danny May és Andy Sharpe A bor mindentudó nagykönyve című kötetéből) forrásom az eletforma.hu |
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.08.20. 21:04
Milyen ételhez milyen bort? - 2007.08.20.
Címkék: étel bor gasztronómia
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr11144698
Trackbackek, pingbackek:
Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.08.20. 21:12:10
[...]2007.08.20.: Egészséges táplálkozás | Pallósi Ágnes Milyen ételhez mil..[...]
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.