Igazi magyar faluvá alakult át péntek délután a miskolci Városház tér, ahol a hét végén a bor a főszereplő, ugyanis második alkalommal nyitotta meg kapuit a Borfalu a borsodi megyeszékhelyen.
Ínycsiklandozó ételek, finom nedűk, hangulatos magyar muzsika - ez jellemezte a Városház tér hangulatát péntek délután. A Borfalu idén egyéb különlegességet is tartogat, hiszen kísérőrendezvénye a Regiment-festnek, azaz a Díszelgő Alegységek és Katonazenekarok II. Nemzetközi Fesztiváljának - mondta Gede Katalin, a rendezvény igazgatója az MTI-nek.
Hét sátorban tíz borvidék több mint húsz borásza mutatja be remekeit, és nem maradhatnak távol azok sem, akik a pálinkákra voksolnak, mert egy teljes pálinkaudvar csábítja az érdeklődőket.
A Borfalu lehetőséget teremt a magyarországi pincészetek bemutatkozására; a borászok amellett, hogy népszerűsíthetik kiváló minőségű boraikat, számot adhatnak mesterségükről.
Az igazgató kitért arra is, hogy napjainkban reneszánszát éli a fröccs, a legkülönbözőbb összeállításban próbálhatják ki ezeket az italokat a vendégek.
Az ország jelentős borvidékeinek kínálatán túl nem maradhat ki a magyar gasztronómia sem, mindenki kedvére válogathat az ételremekekből, de csillapíthatják éhségüket a látogatók zsíros- és tepertőskenyérrel is, vagy megkóstolhatják a sajtudvar specialitásait.
A Borfalu vasárnapig várja az érdeklődőket, az eseményt számos kulturális program színesíti, a színpadon több zenei stílus felcsendül fiatal tehetségek, a Largo nevű művészeti csoport előadásában.
