Ma már a rangosabb vinotékák és borszalonok nemcsak a hegy levét kínálják, hanem csokoládékat is, méghozzá a borokhoz párosítva, valamint cseppfelfogókat, speciális borkiöntőket, kancsókat és más kínálóeszközöket is.
A Budai Borszalon - amely a Lorántffy Zsuzsanna Borrend referenciaüzlete - minden hónapban borásznapot tart, amelyen a borrend hölgyei személyesen segítenek a hónap kiválasztott pincészete borainak kóstoltatásában.
Júliusban az Első Magyar Borház Kft. és a Szeremley Birtok palackjai kerülnek az asztalra. Rizling, Muscat Ottonel, Badacsonyi óvörös és Badacsonyi Pinot Noir Rosé kortyolható egyebek között, szárazak és félédesek, 2004-2006-os évjáratokban. A borszalon újabban gyümölcsborokat is tart, valamint csokoládét is, méghozzá Red Cherry Borbont - tudta meg az MTI munkatársa Bencze Katalin okleveles borbírálótól.
A borszalonban főleg azok vásárolnak, akik egy-egy konkrét fogáshoz szeretnének bort választani - ebben az ott dolgozó szakemberek személyes tanácsot adnak - és akik egy-egy pincészet ritkaságait, borversenyek győztes nedűit keresik.