A most következő nyolc étel tökéletes karbantartója az agynak a kutatók szerint. Együnk ezekből minél többet, majd tornáztassuk meg a szürkeállományunkat egy kis keresztrejtvénnyel, és máris sokat tettünk azért, hogy fittek maradjunk - ott bent is.
Bab: ez a zöldség nemcsak a memóriánkat nem engedi romlani, de a kedvünknek, a hangulatunknak is jót tesz! Az idegi ingerületátvivő sejtjeinket ugyanis fehérjéhez kell juttatnunk, abból pedig bővel van a babban! A benne lévő B1-vitamin a memóriára van a legjobb hatással!
Teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér: a benne lévő rostok és antioxidánsok, valamint a B1-vitamin megelőzik a szellemi hanyatlást. Az agy energiaellátása szempontjából az a legjobb, ha vércukorszintünk állandó, ezért sokfélét kell ennünk, köztük teljes kiőrlésű kenyeret!
Alma: a csodaszer lényege az alma esetében is az antioxidáns, amely a rák ellen is megvéd. A Quercetin nevű antioxidáns pedig védi az agyi működést, megóv az Alzheimer-kór ellen.
Narancs: nemcsak az agyat, hanem a látást is megőrzi, ahogy a koleszterinszintet is csökkenti, ezzel is védve az emberi szervezetet. A benne található sok C-vitamin segíti az idegi ingerületátvivő sejtjeinket, vagyis a neurotranszmittereinket!
Szőlő: rákmegelőző hatása miatt is rákerülhetett volna a listára, ám nemcsak ez az egy pozitív hatása van: a Resverator neű antioxidáns védi az agyat és a szívet is.
Tej: a kálcium segíti a neurotranszmitterek működését, ezeken kívül B3- és B12-vitamint is tartalmaz!
Hal: az omega-3 zsírsavak egészségesen tartják a szívet, csökkentik a koleszterinszintet, védik az idegsejtek, enyhítik a depresszió tüneteit!
Pirospaprika: az agynak nagyon jót tesz a béta-karotin, de a csípős növény tökéletes fegyver a keringési zavarok ellen is!
forrásom az eletforma.hu