Savanykás, mégis isteni a cigánymeggy
Agárd - Kicsi, savanykás, mégis nagyszerű. Ilyen a cigánymeggy, amelynek érett kis gyümölcseitől roskadoznak a fák Agárdon, az ország legnagyobb - közel 180-200 hektáros - ültetvényén. A Velencei-tó melletti üdülőhelyen rétest, lekvárt, sőt pálinkát is csinálnak a savanykás gyümölcsből.
- Ízvilága fűszeres, kicsit savasabb. Színe sötétebb, mérete pedig apróbb a hagyományos meggynél - magyarázta Vértes Tibor, az évente megrendezett Agárdi Cigánymeggy Fesztivál szervezője, aki szerint pálinkában is utolérhetetlen a gyümölcs zamata.
S hogy miért együnk minél több meggyet? Mert emésztésjavító, szíverősítő, illetve magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt általános erősítő. Alacsony cukortartalmánál fogva fogyókúrázóknak is ajánlott.
forrásom a blikk.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.07.06. 19:45
Kicsit savanyú, kicsit fekete, de a miénk...- 2007.07.06.
Címkék: meggy pálinka cigány agárd
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr73113124
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.