A tenger alatt érlelt bor finomabb?
Borospince helyett a tengerfenéken érleli és tárolja borait néhány borszakértő - szerintük a borok így frissebbek és az aromájuk is jobb. Christophe Daviaud francia bortermelő szerint a tenger mélyére süllyesztett fehérborok jobban átveszik a hordó aromáját, a vörösek pedig lassabban érnek, így finomabbá válnak, mint a pincében tartott italok.
A különös eljárást Yannick Heude, egy borszaküzlet tulajdonosa találta ki, aki egy évig tárolta borosüvegeit a tenger fenekén faládákban úgy, hogy a tengeráramlat naponta kétszer átjárta, Heude szavaival élve "megmasszírozta" a borospalackokat. Szerinte a tenger mélyén tartott borok frissebbek és finomabbak, mert ott nincs sugárzás, és a hőmérséklet is stabilan 9 és 12 fok között mozog 10 méter mélyen.
Forrás: hirextra.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.06.18. 19:26
Tengeri bor ... -2007.06.18
Címkék: bor tenger érlelés
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr99101197
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.