Borsodó
6 dl fehérbor
1 citrom reszelt héja
fahéj, szegfűszeg
6 tojás
15 dkg + 1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt A bort a citromhéjjal, egy csipetnyi fahéjjal és 2-3 szem szegfűszeg-gel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját 15 deka cukorral és a liszttel habosra keverjük. Ezután a bort rászűrjük, úgy, hogy a keve-rést egy pillanatra sem hagyjuk abba, nehogy a tojás összeugorjon. A lábast a tojásos-boros keverékkel visszatesszük a vízfürdőbe, és habverővel addig verjük, amíg krémesen besűrűsödik. Ezután kivesszük. A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a habverővel óvatosan a boros keverék-be forgatjuk. Ismét beleállítjuk a vízfürdőbe, így a hab a borkrémben pillanatok alatt megfő, és a sodó órákon át habos marad, nem esik össze. A süteményekhez külön mártásoscsészében adjuk asztalra, de nyári melegben önálló hideg csemegeként is fogyasztható.
forrásom a harmonet.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.06.12. 21:24
Hideg borsodó nyári estékre - 2007.06.12
Címkék: bor recept borsodo
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5597583
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.