2007. május 25.
Budapest, Millenáris Park
Az ötlet valósággá és lassan már hagyománnyá is vált. Idén immár harmadszor kerül megrendezésre a Budai Gourmet
2007. május 31-től 2007. június 3-ig, csütörtöktől vasárnapig.
Kiállítóink között több, mint 50 borászat, számos pálinkafőzde, pezsgőgyártó és sajtkészítő is képviselteti magát. Vendégeink a 4 napos Gourmet túrán közel 500 féle bor és pezsgőkülönlegesség közül válogathatnak a legolcsóbb 800 Ft-os boroktól a legdrágábbakig, ilyen például a California Opus One a Mondavi pincészettől, melynek 1 palackja várhatóan 80.000 Ft-ért lesz kapható. Vendégünk egy francia patémester, aki válogatott ínyencségeket kóstoltat, de lesz természetesen töki pompos is.
Néhány igen-igen jól csengő név a kiállítóink közül a teljesség igénye nélkül:
Szepsy István, Malatinszky Kúria, Csányi Pincészet, Nyakas Pincészet, Jekl Pincészet, Demeter Pincészet, Polgár Pincészet SZEGA Camembert Kft., Törley Pezsgőpincészet, Vylyan Pincészet, Pfneiszl Pincészet , Bor és Más?borkereskedés és még sokan mások. Jónéhány neves borász ugyanakkor kereskedőjén keresztül lesz jelen.
Nemcsak magyar, hanem újvilági, francia, dél-afrikai borokat is lehet kóstolni, sőt egy argentin cég, az Alta Vista önálló standon jelenik meg.
Találkozzunk június első hétvégéjén a Millenáris parkban a Budai Gourmet fesztiválon, ahol péntek és szombat este a 90.9 Jazzy biztosítja a kellemes élő jazz zenét a kóstoláshoz.