Átadták az egész Tokaj-hegyalját reprezentáló kiállítást

Tokaj - Mint már arról korábban -  a grafikák segítségével - beszámoltunk , a Tokaj-hegyaljai Borok Házában , a földszinten , a Tokaj Reneszánsz, a Tokaji Borút Egyesület, a Tokaj.hu Kft, Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának közös összefogásával elkészült a borvidéket reprezentáló interaktív kiállítás a nagyközönség részére.

zerény keretek között, de annál nagyobb jelentőséggel bíró kiállítás átadását a szervezők aTokaji Szüreti Napok második napjára időzítették, október 3-ra. A rendezvényen részt vettek a pályázó cégek vezetői- és meghívást kapott Tokaj város polgármestere és a Tokaji Borbarátnők Társaságának képviselője.

A tárlatvezetést Sándor Zsolt, a Tokaj.hu Kft. illetékes vezetője vállalta, aki minden állomásnál bemutatta a látványosságokat, üzemeltette az interaktív érintőmonitoros képernyőrendszert  és magyarázatot adott minden „stációnál”, hogy ott, hogy jelenik meg az egész borvidék. Végül, a kiállítás végén a közönség megtekinthetett egy filmet Tokaj-hegyaljáról, amely minden bizonnyal fel fogja az előbb látottakon kívül csigázni az érdeklődök figyelmét a borvidék iránt.

Májer János nagy elismeréssel nyilatkozott, a Tokaj-hegyalján  elsőként megvalósult interaktív szőlészeti és borászati kiállításról, s elmondta, hogy sok ötletet adtak a tervezők a város által tervezett Európai Bor-világörökségi létesítmény kiállításának elkészítéséhez.

A kiállítást délután megszemlélte Dr. Hörcsik Richárd Sárospatak polgármestere, a Portius Társaság elnökének kíséretében, majd Dr. Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt. Elnöke is,Nagy Júlia kíséretében, akinek sikerült össze „grundolnia” a két kistérségre kiterjedő (Szerencs– Tokaj) helyi Turisztikai desztinációt.

Dr. Niklai Ákos nagy elismeréssel beszélt a szervezők munkájáról, és hangsúlyozta, hogy ilyen látványos attrakciókra van szükség a borvidéken, hogy a turista jól érezze magát, kellő információhoz jusson látványos úton. Mindezt Elnök úr, már az Európa RádióTokajbakitelepült stúdiójában mondta el a riporterek kérdésére, amikor arról kérdezték, hogy mi kell a sikeres turizmushoz.  

Niklai Ákos búcsúzásakor ígéretet tett a város polgármesterének, hogy november táján egy népes hazai és külföldi laptulajdonososokkal és bloggerekkel Tokajba látogat, hogy felhívja ezáltal is, a szakemberek munkáltatóinak a figyelmét Tokajra

forrásom a http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/atadtak-az-egesz-tokaj-hegyaljat-reprezentalo-kiallitast/cn/news-20091004-06010339