Pálinkával győztünk Szlovákiában
Újabban magyarországi főzdék is beneveznek a versenyre, főként a határközeli szabolcsi, zempléni falvakból. A legutóbbi vetélkedőre vagy harminc főzde vitte el a termékeit, melyek négy kategóriában versenyeztek. A szabolcsveresmartiak szerepeltek a legjobban, az ő kisüsti szilva-, illetve barackpálinkájuk lett a legzamatosabb nedű.
A veresmarti pálinkák érdekessége, hogy azokat egy több mint százéves főzdében párolják, amit még 1904-ben építettek a helyi gazdák, hogy a Tisza ártéri gyümölcsöseinek terméséből saját fogyasztásra pálinkát főzzenek. Annak idején ezt a főzdét is államosították, de a kilencvenes évek rablóprivatizációja során nem engedték széthordani. Maradt az önkormányzaté, mely két éve tökéletesen felújította, s most már a legszigorúbb EU-s ellenőröket is bátran várhatják.
Valószínűleg le fog esni az álluk – pláne, ha előtte behajítanak egy-két kupicával...
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.03.10. 17:00
Pálinkás győzelem
Címkék: szlovákia pálinka pálinkaverseny
Azt mindig is tudtuk, hogy a szatmári pálinka a világ egyik legjobb itala, de nem szégyenkezhetnek a szabolcsiak sem, akik nemrég két aranyérmet is elhoztak egy külföldi fesztiválról.
A magyarok lakta Nagytárkány hagyományosan az egyik legnagyobb pálinkafesztivál házigazdája Szlovákiában, ahová pompásabbnál pompásabb italok érkeznek a megmérettetésre.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr72993963
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.