Finomabbnál finomabb és zamatosabb borok kerültek az asztalra hétvégén a hetedik alkalommal megrendezett borversenyen. Csige Sándor civil tudósítónk beszámolója.

Vörös és fehér borok különböző fajtái mérkőztek meg egymással.47 fő nevezett a versenyre,s indultak is 83 mintaborral. A Létavértesi Szőlősgazdág Egyesületének elnöke,Guba Sándor szorgos hangyaként dolgozott ezen az estén,hisz egy ilyen versenyen minden apró részletre figyelni kell.

Elmondása szerint a már hagyománynak tekinthető versenyt, minden évben várják a versenyzők és a vendégek is, hisz egy ilyen estén garantált a jókedv és a hangulat.Több mint 200 vendég borozott és elemezte a bor minőségét,de a végső döntés a szakavatott zsüri elé hárult.

Nem volt könnyü dolguk és rendesen meg is dolgoztak a kenyérért,hisz 83 mintából elég nehéz kiválasztani a legjobbat.

Pelle Béla az Egervin Zrt elnöke volt a zsüri elnöke is ezen az estén. Segítői,Kelenföldi Sándor,Szász József és Nagy Attila minősített borkóstolók voltak. A borok mellé igazi magyaros ételek kerültek az asztalra.

Sertés és őzpörkölt illata járta át a termet, megmozgatva mindenki minden érzékszervét. Az elnök külön kiemelte a Bocskai Vadásztársaságot,hisz az ő zsákmányuk kerül minden évbenterítékre az ilyen estéken.

A bor és a finom falatok mellől nem hiányozhatott az igazi cigányzene sem. Maczó Györgyés zenekara,Horváth TiborTordai Zoltán és Vadász Győző rendesen a húrok közzé csaptak,jókedvre és éneklésre késztetve mindenkit.

Székelyhídról is érkeztek vendégek,hisz testvérváros lévén minden évben, odavissza látogatják egymást különböző rendezvényeken. A verseny győztesei oklevelet és díszedényeket kaptak. Az idő elteltével fokozódott a hangulat,s a hajnalig tartó mulatságon egy szép,kellemes estével lett gazdagabb minden ottlévő vendég.

forrásom a http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/borverseny-letavertesen/cn/news-20090310-07091990