forrásom a http://irekrolirok.blogspot.com/2009/03/borhelyzet.htmlNévnapom alkalmából felbontottam a lakótársakkal egy, a család által direkt erre a célra küldött Tokaji Aranyfürtöt (ezúton is köszönöm:)). Aki nem ismerné az Aranyfürtöt, furmint és hárslevelű igen jól sikerült elegye, sajnos egyiket sem lehet angolra fordítani, vagy csak nekem nem sikerült megtalálnom az elnevezéseket...
Gondolom mindenki tudja, hogy kicsiny hazánkon kívül az emberek inkább a száraz borokat kedvelik, az édes borok inkább csak desszertborok. Így aztán hiába ízlett nekik, nem tudták annyira élvezni, mert túl édes volt nekik. Bár tény, hogy én is elszoktam az édes boroktól, de azért kicsit rám tört a honvágy, mikor először beleszippantottam a pohárba! Hirtelen láttam magam előtt egy otthoni, kerti pisztráng sütést... Na de szombaton talán megy az ír lakótárs Howth-ra halat venni:)
A bor mellé borkorcsolya is dukál: fokhagymás vajjal megkent friss bagett, olíva, zöld korianderes paradicsom saláta és magyar szalámi!
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.03.03. 14:38
BORHELYZET
Címkék: tokaj bor aranyfürt irország
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr45977558
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.