Az első helyet egy magyarkanizsai szilvapálinka nyerte meg. Ez a pálinka már több versenyen aranyérmet szerzett. De nemcsak a pálinkájuk jó a vajdaságiaknak: szinte minden kategóriában bezsebeltek egy helyezést. A gasztronómiai találkozót minden évben február végén rendezik meg Orosházán - tudtuk meg Horváth Józseftől, aki elmondta, Arad megyéből, a Bánságból és most már a Vajdaságból is elhozták saját termékeiket a gazdák. Olyan különleges aromákkal rendelkeznek a vajdasági élelmiszerek, amelyek itthon joggal érdemeltek ki elismerést a zsűriből. A jó magyar ember mindig is szerette a pálinkát, így aztán nem sajnálták a bálban a gazdák meginni azt az üveg pálinkát sem, amit az Orosházi Gazdakör elnöke hozott el mutatóba Vásárhelyre. A régiek minden mezőgazdasági munka előtt reggel egy stampedli pálinkát megittak sült szalonna mellé, azt ledolgozták a mezőn, a földön. Nem is volt senki beteg – tette hozzá Horváth József. A jó pálinka igazi gyümölcsből készül, aromák hozzáadása nélkül, tisztán kiérződik belőle a gyümölcs tiszta íze. Jövőre is lesz Hagyományok, ízek verseny Orosházán, jó lenne, ha Hódmezővásárhely is csatlakozna az egyre nagyobb térséget megmozgató kezdeményezéshez - bizakodik Horváth József. forrásom a http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=43799&mode=thread&order=0&thold=0A jó pálinka titkát a vajdaságiak tudják Percek alatt elfogyott a vajdasági Magyarkanizsán készült pálinka szombat este a Gazdabálban. A többször díjazott tüzes vizet Horváth József, az Orosházi Gazdakör elnöke hozta el kóstolóba a vásárhelyieknek.
Horváth József, az Orosházi Gazdakör elnöke nevezetes pálinkával érkezett a szombati gazdabálra. Aznap délelőtt a III. Hagyományok, ízek verseny keretében kisüsti gyümölcspálinkákat, házi készítésű kolbászokat, szalámikat zsűrizett a szakmai bizottság.