A Proefschrift magazinban hatoldalas beszámolót mutattak be a 2008. decemberi magyar borbemutatóról és a 2. Grand Prix Mondivin gasztronómiai versenyről, ahol a fináléban a fantáziadús ételekhez tokaji és villányi borokat kínáltak. A bor és gasztronómia hívei, a 30.000 példányszámú, „Proefschrift”elnevezésű, színes, 100 oldalas, professzionális magazin legutóbbi számában, hat oldalon keresztül kaptak információt a 2008. decemberi magyar borbemutatóról és a 2. Grand Prix Mondivin gasztronómiai versenyről, ahol a fináléban a fantáziadús ételekhez tokaji és villányi borokat kínáltak. Az amszterdami japán étterem szakácsai még magyar libamájat is használtak étel-kreációjukban. A cikkben a mesterszakácsok ételeinek bemutatása mellett a magyar borok fantasztikus ízvilágáról is beszámol Jan van Lissum, az újság szerkesztője, aki többször járt már gasztronómiai tanulmányúton Magyarországon a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. Az események részét képezik egy több éve tartó rendezvénysorozatnak, amely a magyar borokat kívánja népszerűsíteni a holland lakosság és a borszakma képviselői között. Hollandia, Magyarország kilencedik legjelentősebb turisztikai küldőpiaca. A KSH előzetes adatai szerint 2008-ban közel 350 ezer vendégéjszakát (+2,1%) töltöttek nálunk a holland utazók Forrás: hirado.huHolland gasztronómiai verseny magyar borokkal
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.03.03. 14:35
A bor és gasztronómia hívei
Címkék: magyarország bor hollandia
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr73977550
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.