Pálinkákat minősítő versenyt rendeztek Földesen
pálinka: a napfény íze, a magyar föld ereje, a gyümölcs lelke egy kicsiny pohárba gyűjtve- A Karácsony Sándor Általános Művelődési Központban megrendezett minősítő versenyre a Balásházy János Kertbarát kör meghívására harminc különböző gyümölcs pálinkát hoztak el minősíteni Földes termelői. A gyümölcstermelésben, pálinkafőzésben és jövedéki kérdésekben is járatos szakmai zsűri elsősorban a pálinkák minőségét vizsgálta. A tisztaság, az illat, a szín vizsgálata mellett a gyümölcs jellegét, ízének tisztaságát és a pálinka harmóniáját értékelték. Pontozásos értékeléssel arany minősítést kapott Vigh Károly szilva, Szegi Imre szilva,Aranyi Gyula szilva, Horváth István szilva, törköly, Szörnyi László szilva és Tóth Lajosbarack pálinkája. Ezüst minősítést kapott : Antós Albertné vegyes, Karácsony Attila móra- Bronz minősítésben részesült: Karácsony Attila bodza, Imre Sándor alma és törköly,Aranyi Gyula törköly, Nagy Imre szilva, Bíró Sándor alma, Faragó Sándor szilva pálinkája. A Preku Gyula, Preku Éva, Szathmári Sándor és Ványai Gusztáv összetételű minősítő zsűri döntése alapján az arany minősítést elért termelők képviselhetik Földes pálinka termelőit a Hajdú-