Egyre jobbak a magyar borok |
| Az Alföldön csak az elmúlt években álltak át a minőségi termelésre. Mert most már a drágább borokat is megveszik. gyre több a minőségi magyar bor. Míg 5-10 éve szinte csak közép kategóriásakat lehetett kapni, mostanra megnőtt a prémiumminőség iránti igény- derült ki egy nemzetközi borversenyen Kiskőrösön. A tavalyi év borásza, Frittmann János szerint, az ital minősége még a szőlőtőkében dől el. Töltés,... megfigyelés,... szaglás,... ízlelés. A profik így kóstolnak: minden érzékszervükkel. Márpedig a magyar borok között egyre több a minőségi. Ez 70 százalékban a szőlőtől függ. A borász csak alig 30 százalékban befolyásolhat - mondja a tavalyi év borásza, aki szerint egyre több az alföldi minőségi ital. Frittmann János Az év borásza, 2007: Az Alföldön csak az elmúlt években álltak át a minőségi termelésre. Mert most már a drágább borokat is megveszik. Szőke Sándor elnök, Szőlészek és Borászok Egyesülete, Duna Borrégió: Egyre inkább megéri jó bort termelni. 2008-tól ugyanis a literenkénti 8 forintos forgalomba hozatali díjból több jut a borászoknak. A bevétel felét kül és belföldi borreklámra költik. A másik felével maguk gazdálkodnak. Erdősi Mária elnök, Magyar Bormarketing Bizottság: És ha sok a jó bor, sok lesz a fizetővendég, és a külföldi is. Mert a borturizmus még mindig a tehetősebbek kiváltsága. Hevér Lónárt forrásom a http://www.hirado.hu/cikk.php?id=267991 |