Szervusz Kedves Olvasó !
Biztosan várod már a szüret alakulásáról a híreket, amiket ígértem.
Kicsit késtem vele, de nem akartam írni minden szüretről egyesével két ok miatt:
1.: Jobb ezt egyszerre olvasnod, sokkal könnyebb egy átfogó
képed látnod az eddigiekről
2.: Nem akartam előre inni a medve bőrére, de ha ez így folytatódik, a 2003-as évnek
születik egy méltó ellenfele. Bár a szüret még tart, de már látom, hogy
nagy évjárat van születőben!
2007 utólsó levelem óta szüretelt "nagy" szőlői:
Turán
Mustfok: 20,1
Savtartalom: 6,4
Almasavtartalom: 0,6
pH: 3,4
Hárslevelű
Mustfok: 21,2
Savtartalom: 6,9
Almasavtartalom: 1,1
pH: 3,2
A Turán ismét bebizonyította, csodás termésével, a belőle
préselt illatos, mély, testes borával, hogy ez egy igazán komoly fajta.
Én már látom milyen bor lesz belőle! Nagy! Komoly! Hosszúéletű!
Nos a Hárslevelűről csak annyit röviden, hogy a 2006-os Hársot, ami szerintem az
eddigi legjobb fehér borunk és amit még a bordeaux-i ezüstöt nyert
Eger Csillaga 2005 is csak messziről követ, na azt is már most így fiatalon veri!
Az az illat és ízbeli kompexitás, amit ez a fajta tud! Hihetetlen!
Ezeket meg kell kóstolnod!
Ki is találtam, egy szuper programot neked október 31.-re,
ahol olyan ismeretlen ízvilágba nyerhetsz betekintést,
amit csak mi borászok ismerünk
Részleteket később, de szerintem tedd szabaddá aznap
estédet és ha tudsz, szervezz be egy sofőrt is!
Üdv.
Csaba
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.10.12. 18:48
Demeter Csaba üzeni Egerből
Címkék: eger szüret hárslevelű bor demeter csaba szőlő turán
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr81194606
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.