Kocsmai trend: bőr illattal a sörszag ellen
Mesterséges illattal közömbösítenék a brit kocsmákban a kellemetlen szagokat, amelyeket eddig elnyomott a cigarettaszag - adta közzé vasárnap a The Sunday Times című brit lap.
Angliában július elsején vezették be a teljes dohányzási tilalmat a zárt helyeken.
A tilalom bevezetése óta a "Mithchells and Butlers" nevű cég, amely országszerte körülbelül kétezer kocsmát üzemeltet, bőr, frissen nyírt fű és "óceáni szellő" illatával kísérletezik a helyiségeiben - írja a Hajdú Online.
A dohányzási tilalom támogatói számítottak arra, hogy az eddig füstös pubokban jobb illat lesz, miután kiűzték a cigifüstöt a helységekből. Erősödtek például az étvágygerjesztő illatok, de az állott étel vagy a sör szaga, az izzadtság, a csatornaszag vagy a szellentés szaga már kevésbé vonzó - mondta a cég marketing menedzsere.
Hozzátette, hogy különös figyelmet fordítanak a bőr illatára, mert az a luxusra emlékeztet, a frissen nyírt fű illata pedig tisztaságot és otthonosságot sugároz. Az "óceáni szellő" egy kellemes utánzatát már kipróbálták a skóciai Edinburgh-ban és Glasgow-ban, ahol 2006 márciusában hoztak hasonló rendelkezést.
forrásom a STOP
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.08.06. 20:45
Illat és szag - 2007.08.06.
Címkék: sör pub kocsma ital illat szag
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr29133847
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.