SZÜRET ELŐTT
A borászati szakmai előadássorozat a BOR és PIAC Magazin és az IFDT Kft. közös szervezésében valósul meg.
A rendezvény célja, hogy két-három hónappal a szüret előtt, a gyakorlatban is hasznosítható információkkal, új kutatási eredményekkel lássák el a borász kollégákat. Neves külföldi és magyar szakembereket kértek fel, hogy mutassák be az egy-egy technológiai folyamat, segédanyag, eszköz alkalmazásával kapcsolatos ismeretanyagokat.
Helyszín: Magyar Kultúra Alapítvány Székháza
Budapest-Budai Vár, Szentháromság tér 6. (A Magyar Borok Háza mellett)
Időpont: 2007. június 28., 10.00-16.00
Részletes program:
10.00 Napjaink piaci elvárásaihoz igazodó borkészítés enzimek segítségével
Előadó: Philippe Fabry, Franciaország (LAMOTHE - ABIET)
11.00 Innováció a bor mikrobiológiájában - élesztők, tápanyagok, almasavbontó kultúrák alkalmazása
Előadó: Karl Burger, Ausztria (LALLEMAND FERMENTATION)
11.45-13.00 Ebéd
13.00 A tanninok és a gumi arábikumok erősödő borászati szerepe
Előadó: Philippe Poinsaut, Franciaország (MARTIN VIALETTE OENOLOGIE)
14.00 Szűréstechnológia a borászatban
Előadó: Igor Baltic, Nagy Britannia (DOMNICK HUNTER)
15.00 Tölgyfahordók és tölgyszegmensek borászati alkalmazása
Előadó: Ruppert Ignác, Magyarország (CELLARIUS KFT.)
Részvétel és az ebéd ingyenes, előzetes regisztráció szükséges!
Főtámogató: I.F.D.T. Kft.