Mandulás ponty egyszerűen és gyorsan
Hozzávalók:
2 kg ponty,
5 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
1 deci vörösbor,
1 palack fehérbor, pl. Chardonnay :-)
8 dkg vaj, só, bors,
5 deci barnamártás.
Elkészítése:
Az elkészített Chardonnay-t felbontjuk, töltünk, majd a borból egy kortyot először a szánkban megforgatjuk, hosszan élvezzük, majd lenyeljük, ezután bátran ihatunk! ( többször ismételjük) :-)
A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, felszeleteljük, sózzuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a ( vörös)bort, majd a gerinccsontokból készített hallevet is, és fedő alatt pároljuk. Ha kész, a halat kiszedjük, a levét felforraljuk, belekeverjük a barnamártásba.
Hozzáadjuk az őrölt mandulát, mazsolát, sózzuk, borsozzuk és újra felforraljuk. A tűzről levéve beleaprítjuk a vajat, összekeverjük és ráöntjük a halra. Burgonyapürével tálaljuk.
A szakács a ponttyal együtt készül el .... :-)
forrásom a piacesprofit.hu